Sabadell Obert 17/18

per Raúl Cañadas

Exposició al Museu d’Art de Sabadell del 15/5 al 8/7

31944379_1781739088553529_3003459969983971328_n-e1526661248976.jpg

El passat dimarts 15 de Maig s’inaugurava “Sabadell Obert 17/18” al Museu d’Art de Sabadell, vigent fins al proper 8 de Juliol. L’exposició mostra els projectes realitzats durant les residències de diferents artistes a Sabadell Obert.

Sabadell Obert és un projecte de residències de treball i d’exposició endegat per la NauEstruch de la Fàbrica de Creació d’Arts en Viu L’Estruch i el Museu d’Art de Sabadell l’any 2012, orientat específicament al foment del teixit artístic sabadellenc. És un instrument per donar suport a les pràctiques artístiques contemporànies i multidisciplinàries a la nostra ciutat.

Com en la majoria d’exposicions col·lectives, el fet que cadascun dels participants tingui formacions, interessos, bagatges i referents diferents, atorga un resultat heterogeni només perquè el producte d’aquest treball obeeix precisament a aquestes causalitats. Tot i això, sense voler-ho, s’estableixen relacions i diàlegs interessants entre les diferents propostes.

DSC_1394
Fotografia per David B. (Originalment a iSabadell.cat)

En aquesta ocasió es mostren 7 projectes, Llum 3 de Lídia Valbuena, Expressions de la natura de Laura Alonso, Paradís de Berto Martínez, Autoretrat(s) de Raúl Cañadas i Laura Vidal, Próximo a la estética de la máquina y la velocidad d’Álvaro Moreno, Silvestrismo: Juego de Trinos de Manel Rodríguez i Joan Salido i Sensations with Psé del col·lectiu Garnet.

La multidisciplinarietat de les propostes s’observa al llarg de la sala, des d’un punt de vista tècnic com temàtic. Recorrem l’exposció a través de la bidimensionalitat de Paradís i Expressions de la natura, dos projectes pictòrics que ens condueixen a Autoretrat(s), on la dansa i el rastre troben punts d’interrelació. Próximo a la estética de la máquina y la velocidad segueix l’estela bidimensional d’aquests primers projectes, treballant amb una gran diversitat de tècniques. D’altra banda trobem Silvestrismo: Juego de Trinos i Sensations with Psé, dues propostes que treballen més el format de la instal·lació, envoltant al visitant. L’últim projecte, o potser el primer (si el visitem abans de pujar a la planta on trobem l’exposició) és Llum 3. Situat en una de les estances de la Casa Turull, carregada de connotacions històriques i artístiques, es fa servir de la intervenció i l’interès de l’espectador en el propi espai.

Paral·lelament, el dia 2 de Juliol a les 12h es durà a terme una activitat en relació a l’exposició. Aquesta serà una visita guiada amb la presència dels artistes, en la qual hi haurà temps pel debat i els dubtes generats al voltant de les obres exposades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s