L’exposició ‘Notificaciones’ viatja a Alacant

CRÒNICA per Martí de la Malla

El passat 17 de maig es va inaugurar a Las Cigarreras Centro Cultural (una antiga fàbrica tabaquera d’Alacant) l’exposició ‘Notificaciones, comissariada per Isaías Griñolo, i que compta amb la participació d’alumnes de l’escola. “Notificaciones” s’havia inaugurat fa un any al Convent del Carme Cultura Contemporània (CCCC), un vell convent de la Ciutat de València reconvertit en centre cultural, i ara ha itinerat a la ciutat d’Alacant. Es tracta d’un espai força més ampli del de València que permet una exposició més airosa, on cada peça té l’espai necessari per ser llegida.

L’exposició la conformen peces d’Enrique Falcón, Pedro G. Romero, Inmaculada Salinas i Teresa Lanceta. Aquesta última, professora de l’escola, fou qui convidà a col·laborar a l’exposició a una quinzena dels seus alumnes. I és que l’exposició ‘Notificaciones’ aborda les protestes estudiantils a València, que acabaren amb una quarantena de detinguts (alguns d’ells menors d’edat) i que fou protagonitzada per una sobrepassada violència policial.

Els alumnes convidats foren, concretament, Neus Martínez, Jordi Antich, Raúl Cañadas, Addil D. Marabet, Berta Esteve, Maria Freire, Jon Garcia-Orad, Vitor Grilo, Anna Solé, Leily Khabiri, Martí de la Malla, Elisabet Robinson, Eloi Rodriguez, Judit Saavedra, Alba Sanchez i Marina Sayol. Tots ells alumnes de Lanceta a l’assignatura Monografies de l’Art.

IMG_0455
Vista de la sala amb les peces dels alumnes

En paraules de Teresa Lanceta, “al tratarse de protestas estudiantiles, me pareció acertado invitar a mis alumnos“. Lanceta també aclarava: “Prefiero hablar de invitados que de alumnos“. Segons ella, i alguns dels crítics presents a la roda de premsa, les peces no desvaloritzaven l’exposició en absolut; les nostres propostes eren madures, i la nostra participació coherent.

La innauguració va comptar amb una culpidora performance afterpoètica de Nelo Curti Organitza, que, en col·laboració amb el públic, reflexionava entorn els concepte de llibertat i la seva perversió.

IMG_0431
Performance de Nelo Curti Organitza

A la presentació institucional hi va haber parlaments de la directora del centre cultural (Catalina Rodríguez Hernández), la regidora de Cultura d’Alacant (María Dolores Padilla Olba), del director del Concorci de Museus de la Comunitat Valenciana (José Luis Pérez Pont) i del comissari de ‘Notificaciones’ (Isaías Griñolo). També amb la presència dels artistes Enrique Falcón, Teresa Lanceta, Inmaculada Salinas, Teresa Lanceta, Martí de la Malla, Anna Solé, Alicia Ortíz, Maria Freire, que van fer una visita guiada per la premsa.

L’exposició es pot visitar fins el 8 de juliol.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s