Un element per seure

per Eloi Rodríguez i Raúl Cañadas

Mentre treia del motlle la ceràmica blanca amb la qual estava treballant, van entrar quatre alumnes fent-nos saber que al hall de l’escola s’iniciava una activitat. Ens convidaven a assistir-hi per provar els prototips dels seus projectes entre un pica-pica i companys.

IMG_7055

I es que el passat dimarts 20 de Març, a l’Escola Massana, els alumnes de 2n del CFGS de Modelisme Industrial presentaven els projectes de l’assignatura a càrrec de Ricardo Marsicano i Anton Puigdomènech.

L’objectiu principal del projecte és establir relacions entre els processos artesanals i els plantejaments del disseny. Els objectes resultants havien de ser seients treballats a partir de rodó d’acer i cordó de PVC.

Es pretenia, d’aquesta manera, hibridar dues pràctiques que realment no es troben tan allunyades, l’artesania i el disseny. Això es duria a terme extraient l’essència de les tècniques i processos artesanals, realitzant una proposta sota la mirada del disseny.

img_7061.jpg

Repartits entre la planta baixa i el primer pis de l’Escola Massana podem trobar les diferents propostes disperses per l’espai. Aquestes estan assenyalades mitjançant quatre petites marques que evidencien un quadrat que emmarca el seient.

A primera vista observem diferents tipus de projectes. Alguns semblen estar més a prop de la idea de tamboret, altres sota la premissa del descans i d’altres semblen donar la possibilitat de la multifuncionalitat.

Retornant a l’activitat del passat dimarts, es plantejava com un “Test&Taste”, en el que els alumnes reclamaven l’atenció dels assistents per realitzar un test d’usuari dels seus projectes alhora que agraïen el temps emprat amb un pica-pica.

Com a rastre d’aquesta activitat podem trobar una sèrie de gomets de color blau en algunes de les mostres exposades. Són visibles a terra, sobre les marques que emmarquen els seients. Aquests assenyalen l’elecció que més satisfà als usuaris d’acord amb les diverses propostes.

IMG_7065

Després de passejar-nos entre els seients i tastar-los podem concloure en què tots són un bon element per seure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s