UTOPIA SEXUAl

La superpoblació.

L’augment de persones a la capa terrestre provoca un augment del CO2, i a la vegada la necessitat de construir més territori urbà que, per norma general, provoca una disminució de la vegetació. És a dir, menys agents que ens ajudin a reduir aquest CO2 alliberat.

La major part de la societat no és conscient del gran problema que comporta la superpoblació. Aquesta va molt lligada a la petjada ecològica de cada un de nosaltres. Segons el diari l’Ara (1), una recollida de dades del 2012, declarava que necessitaríem 1,64 planetes Terra perquè el consum de recursos i la generació de residus fossin sostenibles.

Aquest problema ja fa anys que ronda, i diverses teories plantegen maneres de sortir-se’n. Des de la més sensata a la més macabra.

Una d’elles es pot veure a la sèrie de televisió Utopia, creada per Dennis Kelly. (SPOILER) Planteja una imminent superpoblació mundial que farà que la demanda sigui massa alta i inabastable pel planeta Terra. Això provocaria l’extinció de l’espècie humana i molts altres éssers vius a causa d’una guerra mundial o de la fam. Sabent això, es genera un fàrmac que amb la intenció d’implantar-lo a tota la societat mitjançant la vacuna de la “grip russa” (aquesta malaltia és deixada anar per la mateixa empresa que genera la vacuna). Aquest fàrmac tornaria estèril a tota la població excepte un 20% aleatori que seria immune als seus efectes. Tot i ser un genocidi que menysté els drets dels ciutadans, és una mesura extremista en una situació de gran tensió social.

Nosaltres no serem menys i també plantegem una sortida, més o menys realista, però si més no, curiosa (investigació realitzada per Coral Vicent, Maylis Ayats, Rut Revuelta i Marina Beltran). Aquesta proposta és generada a partir de la idea del Big Data (processament de dades massives per trobar patrons).

A partir de l’extensa informació que proporciona internet (sense coneixement de si és verdadera o falsa), nosaltres ens quedem amb els articles que ens interessen i generem una proposta fictícia per trobar una solució en enfront de la superpoblació i el canvi climàtic:

Tenint en compte que el canvi climàtic ja està produint un augment del nivell del mar a causa de la descongelació dels pols, és imminent la destrucció de moltes poblacions costaneres que quedaran engolides pel mar.

Si mirem estadístiques, veurem que, geogràficament, els països del sud són els que primer quedaran inundats, també són els que, en general tenen menys recursos i culpabilitat de l’afer que estem vivint. És a dir, que els països “subdesenvolupats” quedaran inundats si no se’ls hi dóna un cop de mà des d’Occident.

Seguint la norma, Occident no posarà de la seva part, ja que ens veiem davant de l’espècie més egoista que s’ha plantat sobre aquest planeta. Per tant, s’ha de buscar algun mètode perquè es creï un vincle tal entre la raça humana, que ens salvi a tots.

 

GENÈTICA HEREDITÀRIA

Tenint en compte que estudis (2) afirmen que les restes d’Homínids més antigues que s’han trobat han estat a Etiòpia, Àfrica. Prenem la iniciativa de suposar que les generacions africanes tenen un material genètic més antic, per tant podrien haver evolucionat més, físicament. Per això: pell fosca més resistent al sol i una resistència més elevada a la dels Occidentals (afegint la nostra dèria d’acomodar l’espai a nosaltres per disminuir l’esforç físic).

Amb això ens podem atrevir a dir que, amb un codi genètic més evolucionat i antic estàs més preparat físicament per afrontar tot el que comporta el canvi climàtic, però amb l’avanç de tecnologia a Occident potser també es podria sobreviure, tot i que és el factor que ho provoca.

Una societat que combinés el codi genètic de tots els éssers humans seria l’extinció de les divisions “racials”. D’aquesta manera, un codi genètic més fort i complex unificaria la humanitat fomentant una mena d’empatia general (que sembla no tenir cap mena d’interès per a l’ésser humà).

 

COM ARRIBAR-HI

Aquesta és la millor part i més divertida.

Hi ha un estudi (3) que afirma que durant una apagada general de llum, la població tendeix a tenir més relacions sexuals per la por que es genera, l’anomenat Baby Boom.

La idea seria produir un “atac terrorista” que consistís en: generar una gran apagada a ciutats on, en cert moment, hi hagués un esdeveniment amb persones de totes parts del món, per tal que sorgissin relacions sexuals i d’aquesta manera crear vincles sense fronteres i a la vegada, diversificar el codi genètic. La intenció és crear tal unitat que les persones de països que quedarien inundats, siguin acollides en d’altres que es mantinguin en condicions.

Sé que amb aquesta proposta fictícia caic en contradicció. Si Occident acaba acollint a tots els habitants de les poblacions afectades, la superfície terrestre disminueix però no la seva població, únicament es concentra. Per tant no solucionaríem el tema de la superpoblació. Per això mateix he introduït abans la sèrie Utopia.

Posteriorment a aquesta unificació mundial, podíem utilitzar el mètode Utopia, no de la mateixa manera, és clar. El que proposo és un sacrifici humà voluntari com a última escapatòria de covards incapaços de reduir el nostre consum i petjada ecològica pel propi peu.

Sacrificar voluntàriament el nostre dret a procrear per tal de preservar la humanitat sense haver de passar per la fam o la guerra. És cert que la cultura i diversitat ètnica es perdria, arribaria un punt en què la majoria seríem avis incapaços de valer-nos per nosaltres mateixos, i que la humanitat ja no tornaria a ser la mateixa però, si l’altra opció és una guerra fins que quedin tan pocs en peu (i aquests pocs els més rics) que sigui impossible començar de nou, prefereixo no tenir fills i que la supervivència de la humanitat sigui aleatòria.

 


(1) Garcia, A. La petjada ecològica torna a augmentar. Ara [En linia] URL: http://www.ara.cat/dossier/petjada-ecologica-torna-augmentar_0_1690630942.html

(2) Dominguez, N. (2015) Encontrado el humano más antiguo. El País [En linia] URL: http://elpais.com/elpais/2015/03/04/ciencia/1425489262_481530.html

(3) Zanón, A (2008) Barcelona vive un «baby boom» a los nueve meses del gran apagón que duró tres días. 20 minutos [En linia] URL: http://www.20minutos.es/noticia/373263/0/apagon/nacimientos/natalidad/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s